ACNE | HUIDONZUIVERHEDEN

DE NOR HUIDPRAKTIJK | ACNE

Acne is een aan meerdere factoren gerelateerde chronische infectieziekte die veroorzaakt wordt door verstopping van de haarfollikels, overactieve talgproductie, vergrootte talgklieren, ontwikkeling van bacteriekolonies, ontstaan van ontstekingen, hormonale wijzigingen en/of een combinatie van deze factoren.

De meeste producten voor acne richten zich op de gevolgen van acne door pukkeltjes, puistjes en ontstekingen te reduceren. NOON Aesthetics heeft gespecialiseerde producten  die de oorzaken van acne aanpakken, waardoor de gevolgen vanzelf weg gaan en weg blijven. Klinische tests en onderzoek heeft de effectieve werking van NOON bewezen.

BEHANDELING DECLAREREN

Indien je aanvullend verzekerd bent, worden behandelingen tegen acné of acné littekens veelal vergoed door je zorgverzekering.

Salon de Nor is aangesloten bij de Huidproffesional waar onze acné-specialisatie geregistreerd staat. Daarnaast zijn staan wij ook bij het SKIN Register en de HUIDPRO geregistreerd.

Een doorverwijzing is meestal niet nodig en de declaratie gaat niet van het eigen risico af. Na behandeling en betaling in de salon kun je de factuur dezelfde dag nog declareren bij je verzekering.

SOORTEN ACNE

ACNE VULGARIS | JEUGD ACNE

Tijdens pubertijd, stijgt de hormoonproductie naar enorm hoge waarden waardoor er lichamelijk veranderingen plaatsvinden.

Deze hormonale wijziging leidt in veel gevallen naar een overtollige talgproductie met een glanzende huid, comedonen, puistjes en ontstekingen tot gevolg.

Bij meisjes komt daarbij nog de menstruatiecyclus die voor regelmatige uitbraken kan zorgen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk factoren die de acne veroorzaken bij de bron aan te pakken.

 

ACNE TARDA | VOLWASSEN ACNE

Het is een ontwikkeling die we steeds vaker zien: Acne bij volwassenen. Ongeveer 50% van de mensen die als tiener acne hebben, blijven daar als volwassene last van hebben.

De symptomen zijn vrijwel identiek aan de symptomen bij tiener, namelijk comedonen, puistjes en ontstekingen.

Bij volwassenen zien we echter wel dat het zich vaker in de onderste helft van het gelaat rond de kaaklijn, kin en hals manifesteert. Wanneer volwassenen acne hebben, dan ligt daar meestal genetisch aanleg (erfelijkheid), ongezond leefpatroon (eten, roken, alcohol), stress of gebruik van verkeerde huidproducten die niet voor het huidtype geschikt zijn.

 

Welke werkstoffen en ingrediënten werken het beste tegen acne?

Alles start met een grondige reiniging die alle talg en vuil van het huidoppervlak verwijdert, maar zeker niet de huid droog en trekkerig mag maken. De verhoogde talgafscheiding wordt terug in balans gebracht met producten die Retinol (Vitamine A) en Niacinamide (afgeleide van Vitamine B3) bevatten.

Daarnaast pakken we de verstoppingen en comedonenvorming aan met producten die Melkzuur en Azelaïnezuur bevatten, maar ook met behandelingen paraceutische peelings. De bacteriële infecties dringen we terug door producten die Azelaïnezuur, Salicylzuur en een hoge concentratie Niacinamide hebben.

Tenslotte worden ontstekingen aangepakt met botanische extracten en Propolis wat een 100% natuurlijk antibioticum is.